Argentijnse tenor schittert in Misa Criolla van Ramirez

Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma waarin de Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Een avond met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Het wordt een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. Verder gedenken wij het 101e geboortejaar van twee Argentijnse grootmeesters, te weten Ramirez en Piazolla. Naast de Misa Criolla van Ramirez is er ook muziek van Piazolla te horen.

De registratie van het concert van 7 december in de Grote kerk te Hattem door vocaal ensemble Cantabile.

De Argentijnen werken dan samen met het Vocaal Ensemble Cantabile onder leiding van Hans Tijssen. Multi-instrumentalist Daniel Morcos zal de koorzangers en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.


©2007 - 2023 Cantabile Contact Me