Concerten

🎶 Indrukwekkend concert ter herdenking op 4 mei 2024

Zaterdagavond 4 mei zongen we met Cantabile in Hattem, geleid door Mannes Hofsink. Het Requiem van Goodall raakte het publiek diep.
Een moment van verbinding en reflectie over vrijheid en herdenking van oorlogsslachtoffers. Emotioneel en krachtig.

🎶 Luister hier.
Cantabile voerde in november succesvol de Armed Man uit van Carl Jenkins. Iedereen die dit gemist heeft kan op 24 oktober (Zwolle) of 25 oktober (Epe) toch nog dit epische werk meemaken.
Hier een fragment van de uitvoering in de Grote kerk in Hattem.
Stacks Image 2
Vocaal Ensemble Cantabile heeft in haar ruim 10-jarig bestaan de volgende grote concerten uitgevoerd:
• Tussen Zon En Maan (2008)
• Seasons (2011)
• De Krönungmesse van Mozart (2012)
• Europese Horizonten (2014)
• Les Sept Paroles du Christ en Croix van César Franck (2016 en 2017)
• Het Requiem van John Rutter (2017)
• Música Celestial met o.a. de Misa Criolla van Ariel Ramirez (2018)
• Herfstconcert 2022
• Música Celestial met o.a. de Misa Criolla van Ariel Ramirez (2022)

Bijzonder jubileumconcert Vocaal Ensemble Cantabile.
Stacks Image 627
In november bestaat Vocaal Ensemble Cantabile 10 jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumconcert dat plaatsvindt op zaterdag 4 november in de Grote of Andreaskerk van Hattem.

Absoluut hoogtepunt van de avond is het “Requiem” van John Rutter. De reden waarom Vocaal Ensemble Cantabile dit werk rond Allerzielen ten gehore wil brengen, is het overlijden van Herman Haverkort in april van dit jaar. Herman was de oprichter en gedurende 10 jaar dirigent van het koor. Het koor ziet de uitvoering van het Requiem tijdens het jubileumconcert als een passend eerbetoon aan Herman. Het Requiem van Rutter is een schitterend werk voor koor, solist, orgel en instrumentaal ensemble.

Op het programma staan verder publiekslievelingen als “Cantique de Jean Racine” van Gabriel Fauré en “Locus Iste” van Anton Bruckner. Tevens zal een nieuw werk van interim dirigent Hans Tijssen, “Jubilate Deo”, geschreven voor koor, solist en piano, en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd, ten gehore worden gebracht.

Soliste tijdens dit jubileumconcert was de sopraan Clara de Vries.
Cantabile Zingt César Franck, 7 april 2017 Heerde
Stacks Image 607
VOCAAL ENSEMBLE CANTABILE UIT HATTEM, HET APELDOORNS SYMFONIE ORKEST (ASO) EN SOLISTEN VOERDEN OP 7 APRIL EEN PASSIECONCERT UIT IN DE ONTMOETINGSKERK IN HEERDE.


Vocaal ensemble Cantabile bracht op 7 april samen met het Apeldoorns Symfonie orkest en solisten in de Ontmoetingskerk aan de Kanaalweg in Heerde het prachtige en zelden uitgevoerd concert uit van César Franck (1822-1890) ;
LES SEPT PAROLES DU CHRIST EN CROIX, 1859 (De zeven woorden van Jezus aan het kruis).

Dit grote werk van de Belgische componist is gecomponeerd rondom zeven bekende zinnen uit het lijdensverhaal. In het voorprogramma worden koorwerken van o.a. Bruckner, Kedrov sr., Rachmaninoff en Rheinberger uitgevoerd. De solisten zijn Clara de Vries (sopraan), Roele Kok ( bas/bariton) en Aart Mateboer (tenor). Het a-capella koor bestaat uit 32 leden.

Op 4 mei 2016 is dit prachtige werk in dezelfde samenstelling met veel succes uitgevoerd in de Andreaskerk Hattem ten gehore van ruim 350 toeschouwers.

Het ASO is een gerenommeerd symfonieorkest uit Apeldoorn en omgeving en heeft zijn sporen in de loop der tijden ruimschoots verdiend.

De Ontmoetingskerk in Heerde staat bekend om zijn mooie akoestiek en programmeert hierdoor muzikale activiteiten door het jaar heen.RUSSISCH-ORTHODOXE ZANG/MUZIEK en IKONENTOELICHTING
Stacks Image 585
Op zaterdagmiddag 18 en zondagmiddag 19 februari presenteren Vocaal Ensemble CANTABILE uit Hattem en het IKONENMUSEUM uit Kampen gezamenlijk een concert rondom de vertoning van en toelichting op Russische ikonen.

CANTABILE omlijst de ikonenpresentatie met prachtige 4-stemmige geestelijke kerkzang uit de Byzantijnse en Slavische traditie waarbij vooral de nadruk ligt op het liturgische repertoire van de Russische-orthodoxe kerk. Daarbij valt te denken aan beroemde composities van o.a. Bortniansky, Rachmaninoff en Mokranjac. Uitsluitend op 19 februari zal de pianiste Noor Slump - Van Duinen de Prelude in cis. Opus 3 No.2 van S. Rachmaninoff uitvoeren.


Vocaal Ensemble CANTABILE met een schitterend concert op 4 mei 2016
Stacks Image 564
Het dodenherdenkingconcert dat ieder jaar wordt aangeboden door het gemeentebestuur van Hattem werd dit keer uitgevoerd door het Hattemer vocaal ensemble Cantabile.

Het koor werd begeleid door het Apeldoorns Symfonieorkest en drie professionele solisten. De muzikanten voerden het werk 'Les sept paroles du Christ sur la Croix (de zeven laatste woorden van Christus aan het kruis) van de componist Cesar Franck uit.Vocaal Ensemble CANTABILE wint eerste prijs op zangconcours in Groningen.
Stacks Image 536
Vocaal Ensemble CANTABILE heeft op zaterdag 14 november 2015 de eerste prijs gewonnen op het zangconcours FOCUS OP VOCAAL. Het concours werd georganiseerd door de grootste korenbond van Nederland, de KCZB en het vond plaats in de Der Aa-kerk in Groningen.


De afdeling Noord van de KCZB had dit openbare concours georganiseerd om koren de gelegenheid te geven hun vaardigheid en niveau te demonstreren ten overstaan van publiek en een drietal professionele juryleden. De jury gaf een aantal waardevolle suggesties voor verdere verbeteringen.
Deze prestatie en uitslag zijn voor het koor een extra stimulans om voort te gaan op de met succes ingeslagen weg en het spreek vanzelf dat zowel de koorleden als dirigent Herman Haverkort zeer opgetogen waren met hun prijs.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
©2007 - 2023 Cantabile Contact Me
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver